Over JDRF

In Nederland zijn zo’n 120.000 mensen met Type 1 Diabetes. Zo’n 15.000 daarvan zijn kinderen en jongeren. Het aantal mensen met Type 1 Diabetes stijgt elk jaar en de groei is het grootst bij kinderen onder de 5 jaar.  JDRF steunt onderzoek naar Type 1 Diabetes.

Van Type één, naar Type géén

JDRF droomt van een wereld zonder Type 1 Diabetes. Wij financieren onderzoek om het leven van mensen met Type 1 Diabetes structureel te verbeteren en wij strijden uiteindelijk voor een wereld zonder Type 1 Diabetes. Ook bieden wij informatie aan mensen met Type 1 en hun families door middel van o.a. informatieavonden. Dit alles doen wij met hulp via donaties en vrijwilligers. 

Oprichting

JDRF is in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met Type 1 Diabetes. Inmiddels is JDRF uitgegroeid tot dé leidende charitatieve Type 1 Diabetes organisatie en heeft tot nu toe in totaal zo’n 2 miljard euro aan Type 1 onderzoek gefinancierd in zo’n 27 landen. Hiermee hebben wij bijgedragen aan bijna alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van Type 1. Sinds eind 2010 heeft Nederland een eigen JDRF-vestiging. Tot op heden heeft JDRF in Nederland voor ruim 25 miljoen euro aan baanbrekend onderzoek gefinancierd.

Meer weten?

Wil je meer weten over Type 1 Diabetes en JDRF? Of heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via: info@jdrf.nl of 033 200 31 48.