Tips voor sponsoracties

Een wereld zonder type 1 diabetes, daar dromen wij van. Jij kan ons helpen om deze droom uit te laten komen door een sponsoractie op te zetten. Je zal snel merken dat je omgeving die droom deelt en je graag wil steunen. 

Vragen
Je omgeving wil je graag helpen om van type één type géén te maken. Gewoon vragen om een bijdrage is daarom heel effectief. Houdt de volgende 5 zaken in de gaten en het kan bijna niet meer fout gaan

  1. Zorg voor een goed ingerichte sponsorpagina 
  2. Zorg voor een beknopte, motiverende oproep met daarin een duidelijke link naar je sponsorpagina
  3. Deel deze oproep op zoveel mogelijk manieren 'online': Facebook, Instagram, Twitter, Linked-In, Email, Whats-app
  4. Maar vergeet ook je 'offline' contacten niet! Heb het er over met vrienden, familie, kennissen en collega's
  5. Herhaal! Schrijf af en toe een update en stuur mensen een reminder

 

Een activiteit organiseren
Heb je geen zin om 'gewoon' te vragen of heb je dat al te vaak gedaan? En wil je liever iets terug doen voor je donateurs? Organiseer dan iets leuks!
In de voorgaande jaren zijn al een heleboel mensen je voorgegaan door iets te organiseren, bijvoorbeeld:

  • Een Feest/BBQ/Diner/Bierproeverij, je koopt gunstig in en vraagt een hoger deelname bedrag, de winst gaat naar jous actie 
  • Loterij/Bingo/Prijsvraag: probeer prijzen gesponsord te krijgen en verkoop loten/bingo/prijsvraag formulieren (let wel op eventuele vergunningen als je het groots aanpakt)
  • Kookworkshops: leer mensen hoe je de beste appeltaart kunt bakken en vraag om een kleine bijdrage
  • Schoonmaak-marahon

 

Statiegeld verzamelen
Elk jaar weer is dit een succesvolle manier om gesponsord te worden. Ga naar je vaste supermarkt en vraag of je de bedrijfsleider mag spreken. Vertel ze jouw verhaal en waarom jij type 1 diabetes de wereld uit wil helpen. Vraag vervolgens of je bij de statiegeld automaat iets mag ophangen om bezoekers te vragen of ze hun statiegeld bon willen doneren.

Niet alle supermarkten werken direct mee. Ons motto is dan ook: niet geschoten altijd mis. Werkt de ene supermarkt niet mee, dan ga je gewoon naar de volgende!

 

Rommelmarkt/Koningsdag
Heb je nog een zolder of garage vol spullen die je niet meer gebruikt? Misschien kan je ze op een rommelmarkt of op Koningsdag verkopen en (een deel van) de opbrengst aan JDRF doneren. Dit is direct ook een goede gelegenheid om meer bekenheid voor JDRF en type 1 diabetes te krijgen. 

 

Veiling
Misschien heb je geen rommel in de aanbieding, maar juist iets fantastisch dat je per opbod kan veilen: een wedstrijdshirt van Kevin Strootman, concertkaarten voor One Direction, een ritje in een sportwagen, verblijf in je vakantiehuis - je kunt het zo gek niet bedenken!

 

Sponsorloop op school
Veel scholen hebben een jaarlijkse sponsorloop. Waarom zou je niet vragen of JDRF daar het goede doel van mag zijn? Organiseert jouw school geen sponsorloop? Wellicht kan je er zelf een organiseren!

 

Werkgever
Veel werkgevers hebben speciale potjes voor goede doelen. Vraag daar eens naar bijvoorbeeld bij de afdeling personeelszaken.

 

Rotary
De Rotary is een zogenaamde 'serviceclub' (zoals ook de Lions Club, Kiwanis en enkele anderen). Leden van zo'n club dragen bij aan een betere wereld door fysiek te helpen en/of bij te dragen met donaties. In het verleden hebben JDRF Walk deelnemers al succesvol een beroep kunnen doen op de Rotary in hun gemeente. Zoek eens contact met een bestuurslid van de plaatselijke serviceclub en vertel hem/haar jou verhaal, wie weet kunnen ze iets betekenen. 

 

Benut je netwerk
Misschien heb jij geen werkgever waar je om een donatie kan vragen, heb jij niets om te veilen, niets om op een rommelmarkt te verkopen en ben je niet lid van een geloofsgemeenschap... Maar misschien heeft iemand in je netwerk dat wel! Het belangrijkste is dat je durft te vragen.

 

Sponsorlogo's op sponsorpagina en teamkleding
Op je sponsorpagina kan je logo's toevoegen van bedrijven die jou sponsoren, en als je teamkleding hebt kan je ook daar het logo van een bedrijf vermelden. Dat uiteraard in ruil voor een mooie bijdrage voor een wereld zonder type 1 diabetes.