Over JDRF

In Nederland zijn zo’n 120.000 mensen met Type 1 Diabetes. Zo’n 15.000 daarvan zijn kinderen en jongeren. Het aantal mensen met Type 1 Diabetes stijgt elk jaar en de groei is het grootst bij kinderen onder de 5 jaar.  JDRF steunt onderzoek naar Type 1 Diabetes.

 

Van Type één, naar Type géén

JDRF droomt van een wereld zonder Type 1 Diabetes. Wij financieren onderzoek om het leven van mensen met Type 1 Diabetes structureel te verbeteren en wij strijden uiteindelijk voor een wereld zonder Type 1 Diabetes. Ook bieden wij informatie aan mensen met Type 1 en hun families door middel van o.a. informatieavonden.

 

Oprichting

JDRF is in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met Type 1 Diabetes. Inmiddels is JDRF uitgegroeid tot dé leidende charitatieve Type 1 Diabetes organisatie en heeft tot nu toe in totaal zo’n 2 miljard euro aan Type 1 onderzoek gefinancierd in zo’n 27 landen. Hiermee hebben wij bijgedragen aan bijna alle wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van Type 1. Sinds eind 2010 heeft Nederland een eigen JDRF-vestiging. Tot op heden heeft JDRF in Nederland voor ruim 25 miljoen euro aan baanbrekend onderzoek gefinancierd.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Type 1 Diabetes en JDRF? Of heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via: info@jdrf.nl of 033 200 31 48.