Run4JDRF

Michelle de Wijk

Raised

375
149% reached of my target amount €250

Op 13 december ga ik (Michelle de Wijk) de bruggenloop rennen in Rotterdam. Deze bruggenloop bestaat uit een 15 km lang parcours over de verschillende bruggen die deze stad heeft. Ik wil deze 15 km graag rennen voor het JDRF. Dit wil ik omdat het JDRF zich inzet voor Diabetes type 1 , dit is een auto-immuunziekte. Dat betekent dat het afweersysteem zich vergist. Normaal ruimt het afweersysteem alleen ziektes op. Maar bij sommige mensen vernielt het afweersysteem de cellen die insuline aanmaken, in de alvleesklier. Dan heb je diabetes type 1. Zonder de stof insuline kun je niet leven, want die regelt je bloedsuiker.

Wie diabetes type 1 heeft, moet elke dag bloedsuiker meten, insuline spuiten of een pompje dragen. Je kunt geen hap eten zonder te berekenen hoeveel insuline ervoor nodig is. Deze ingrijpende behandeling herhaalt zich elke dag, alle 365 dagen van het jaar. JDRF financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek naar het genezen, voorkomen en behandelen van Type 1 Diabetes (T1D). JDRF is de enige organisatie in de wereld met een daadkrachtig en realistisch plan voor nieuwe behandelmethoden die het leven van mensen met Type 1 Diabetes structureel verbeteren en uiteindelijk voor een wereld zonder T1D.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft Diabetes type 1 een behoorlijke impact op je leven en dat is waarom ik ren voor het JDRF. Zodat er meer onderzoek kan worden gedaan voor een wereld zonder Diabetes type 1.