S

Sander fietst van Type één naar Type géén

Sander Nederhof

( Member of team: Ride to Cure - Dam tot Dam Fietsclassic 2015 )

from €150 (3%)

Ik fiets op 20 september mee met de Dam tot Dam Fiets Classic. Zo draag ik mijn steentje bij aan een wereld zonder Type 1 Diabetes. Steun je mij?

Ik ben uitgenodigd door mijn overbuurman die Diabetes Type 1 heeft. Hieronder zijn verhaal:

Dit jaar fietsen we met RED mee met Stichting JDRF, JDRF initieert, stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar Type 1 Diabetes (T1D). Het is de enige organisatie wereldwijd met een daadkrachtig en realistisch plan om het leven van mensen met T1D structureel te verbeteren. Het uiteindelijke doel van JDRF is een wereld zonder T1D, zodat Type één verandert in Type géén.
 
In deze tijd van heel veel goede-doelen-sport-prestaties zal ik je uitleggen waarom ik er juist nu wel voor gekozen heb om mee te doen aan dit evenement, en je ook wil uitnodigen.
 
Zoals je wellicht weet heb ik sinds mijn 17e Diabetes Type 1. Iets waar je wellicht niet heel veel van merkt, maar wat wel elke seconde van de dag bij mij is. Er was al jarenlang onderzoek naar middelen om de impact van de ziekte te verminderen (ook ik heb een continu glucose meter in mijn lijf zitten). Maar er lijkt nu een doorbraak in zicht die de ziekte geheel kan stoppen. Het komt er op neer dat de vroegere aanname dat de insuline producerende cellen kapot zijn niet lijkt te kloppen. Ze blijken eerder in "slaap" te zijn en kunnen weer wakker gemaakt worden. Dat zou dé oplossing zijn, zonder risicovolle operatie. Een complete genezing.
 
Nu dit nieuws bekend is besef ik mij pas welke impact de ziekte eigenlijk op mij heeft. Een leven zonder T1D kan ik mij eigenlijk niet voorstellen en zou zoveel rust betekenen. Niet meer in de ochtend brak wakker worden met een hoge suikerwaarde, geen angst voor een hypo na het sporten, niet het bewustzijn verliezen als een dag anders en intensief was. Geen vrouw of kinderen die zich zorgen maken of je er wel helemaal bij bent. Gewoon weer op je lichaam kunnen vertrouwen. Gewoon een gewoon leven.
 
Ik besef het zeker nog 10 jaar of langer kan duren voordat er een echte oplossing is. Dus het gaat vooral om de generatie na mij. Maar nu de finish in zicht is wil ik meehelpen om die eindsprint in te gaan zetten en helpen dat onderzoek te bespoedigen.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
14-09-2015 | 11:00