Rob loopt van Type één naar Type géén!

Rob Hof

( Member of team: Dam tot Damloop 2017 )

Closed You can't donate anymore
from €1.250 (117%)

Op 17 september 2017 loop ik voor JDRF de Dam tot Damloop 2017. JDRF is een actieve organisatie (opgericht en bestuurd door mensen die zelf geraakt worden door Type 1 Diabetes) met een missie: Type 1 Diabetes de wereld uit helpen.

Steun mij en draag bij aan een wereld zonder Type 1 Diabetes!

Wat is Type 1 Diabetes? Type 1 Diabetes is een auto-immuun ziekte, waarbij de cellen die normaal ziektes bestrijden zich vergissen en per ongeluk de essentiële insuline-producerende cellen vernietigen. Een mens kan niet zonder insuline leven en daarom ben je genoodzaakt om dit zelf te injecteren.

Onze zoon Luuk (9 jaar) behoort sinds kort ook tot de grote groep mensen die diabetes Type 1 heeft en afhankelijk is van zelf geïnjecteerde insuline. Dit betekent de hele dag koolhydraten tellen, meerdere keren per dag zijn bloedglucose meten middels een vingerprik, omrekenen naar hoeveelheden insuline, insuline spuiten en nooit meer onbezorgd iets eten of drinken. Dit is nodig zodat hij zichzelf prettig voelt en om oa complicaties op korte en lange termijn te voorkomen.

JDRF zet zich in voor het vinden van een oplossing voor Type 1 Diabetes. Dat doen ze door partnerschappen aan te gaan met universiteiten, de biofarmaceutische industrie, overheden, toezichthouders en verzekeraars om de ontwikkeling van geneesmiddelen en behandelmethoden te stimuleren. Door middel van strategische en internationale focus wordt elke euro optimaal besteed om type één te veranderen in type géén.

Door mij te steunen draag je bij aan een wereld zonder Type 1 diabetes. Dit kan via de 'doneer nu' knop.

Ik wil jullie alvast bedanken voor jullie bijdrage!

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
16-09-2017 | 10:16
30-08-2017 | 11:54 Heel veel succes Rob. Wat zou het mooi zijn als we konden zeggen type geen. Ik ben heel erg bekend met type 1 diabetes. Ik kom uit een gezin van 4 kinderen waarvan ik de enige ben die het niet heeft. 2 broers en een zus met type 1, dus ik ben er mee opgegroeid en heb gezien wat de gevolgen zijn. Waardoor vooral mijn jongste broer veel schade aan zijn lichaam heeft. Vooral ook omdat het destijds nog niet zo goed te controleren was. Ook zijn er nog 2 nichtjes van mijn man zijn kant van de familie met diabetes type 1. Dus ja, wat zou het mooi zijn diabetes type 1 de wereld uit. Vooral voor de kinderen die nog jong zijn en de nieuwe patienten die er nog zullen komen. Wat zou het mooi zijn als er voor deze groep een oplossing komt. Succes en sterkte. Groet Monique Ooms
30-08-2017 | 11:52
29-08-2017 | 13:32
17-08-2017 | 08:16 We ondersteunen graag dit mooie initatief om op sportieve wijze deze strijd tegen Type 1 aan te gaan.