Marianne loopt van Type één naar Type géén!

Marianne van Run

( Member of team: Dam tot Damloop 2016 )

Closed You can't donate anymore
from €600 (99%)

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Onze zoon Pieter zat net in de brugklas van de middelbare school. Hij voelde zich niet goed. Had last van buikpijn. Geen energie. Verloor gewicht. Voelde zich ongelukkig.

Hij moest wennen aan de nieuwe situatie, dachten we. We verwenden hem een beetje. Een lekkere Mars ’s avonds. Krentenbollen mee naar school.

De klachten werden echter alleen maar heftiger. Hij blééf ook maar afvallen. Dronk veel. Maar bij ons ging geen lampje branden. De symptomen van diabetes kenden we niet.

De huisarts wist echter direct hoe laat het was en stuurde ons meteen door naar het ziekenhuis. Daar werd onze wereld op zijn kop gezet. Pieter bleek Diabetes Type 1 te hebben.

De impact die deze ziekte had op hem en op ons gezin was enorm. Er brak een lastige periode aan. Prikken, spuiten, constant bezig zijn met voeding en beweging. Psychische klachten. Onzekerheid. Depressieve gedachten.

De insulinepomp bracht gelukkig verbetering. Altijd een apparaat aan je lijf is niet ideaal, maar hierdoor minder beperkt zijn als het gaat om eten en drinken is voor een puber uiteraard een enorme vooruitgang.

Hoe de toekomst er uit gaat zien moeten we nog afwachten. Wat zullen de complicaties op lange termijn zijn? Zal hij problemen krijgen met hart- en bloedvaten? Nieren? Zenuwen? Ogen? Voeten?

Gelukkig staat de medische wetenschap niet stil. Er wordt voortdurend gezocht naar verbeteringen. Eén van de organisaties die zich hiervoor inzet is JDRF.

JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) is een organisatie met een missie: Type 1 Diabetes de wereld uit helpen. Van Type één naar Type géén!

Natuurlijk lukt dit niet zonder voldoende financiële middelen. En daar wil ik dan ook graag een steentje aan bijdragen.

Op 18 september 2016 loop ik - samen met Pieter's zus Sanne van de Klundert - voor JDRF Nederland de Dam tot Damloop. Met jouw steun gaan mijn stappen niet alleen van Dam tot Dam, maar ook van Type één naar Type géén! Willen jullie mij - en JDRF Nederland - steunen met een bijdrage op weg naar een wereld zonder Type 1 Diabetes?

Hartelijk dank!

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
14-09-2016 | 14:30 respect
18-06-2016 | 14:51
17-06-2016 | 16:24
15-06-2016 | 18:03
13-06-2016 | 19:22