Laura wandelt van Dam tot Dam en van Type één naar Type géén!

Laura Paauw

( Member of team: Dam tot Dam Wandeltocht 2016 )

from €250 (86%)

Op 17 september 2016 wandel ik van Dam tot Dam en van Type één naar Type géén.

Help mij om Type 1 Diabetes de wereld uit te helpen en doneer via de 'doneer nu' knop

 

De wekker gaat. 

Ik open mijn ogen, moeizaam, ik snooze te lang en spring 20min later snel uit bed!

Nies 6 keer, fijn die hooikoorts!

Ik meet mijn bloedsuiker..  12.6 oh vandaar dat ik zo moeilijk wakker werd. Ik kijk naar mijn grafiek van de nacht en zie het rode streepje, Ohja vannacht! Ik had een hypo, met heftige hartkloppingen zat ik recht op in mijn bed vannacht. Mijn meter gaf LO aan. (* zo laag dat hij het niet kon meter) ik vraag me af waar deze hypo vandaan kwam, ja ik weet dat alcohol mijn bloedsuiker verlaagt, maar ik had maar 1 glaasje wijn op, ik ben blij dat me lichaam me waarschuwt, het had ook anders af kunnen lopen. Vannacht dus met stroopwafels in bed en daarom word ik vandaag wakker met een bloedsuiker van 12.6 ik corrigeer mijn bloedsuiker met insuline en stap uit bed.

Ik kleed me snel aan het zet het koffie apparaat aan. Vandaag maar even geen ontbijt alleen koffie, ik wil niet weer te hoog uitkomen. Ik kijk naar buiten met de kop koffie in mijn hand, Hm bewolkt en veel wind. Ik moet zo 20min fietsen.. Hopelijk heb ik niet teveel wind tegen want anders fiets ik mezelf weer in een hypo. Voor ik op de fiets stap meet ik nog een keer 11.4 oké, hij zakt al iets dat is goed!

Op het station meet ik nog een keer, 12.5, Uhm dus hoe kan dat nou weer.. Met wind tegen naar het station gefietst hij zou moeten zakken, zat er suiker in mijn zwarte koffie?? Nou dan maar weer corrigeren met insuline. Ik stap in de trein en vervolg mijn reis naar mijn werk.

Voordat ik begin met werken meet ik nog een keer 8.4 en een pijl naar beneden. Wat betekent dat me bloedsuiker aan het zakken is, en snel! Heb ik weer 40min geleden was hij nog 12.5

Ik ga aan het werk met mijn bloedsuiker in mijn gedachten. Half 11 meet ik mijn bloedsuiker nog een keer 4.3, Hm, dat wordt wel laag. Ik besluit bij de koffie een banaan en toch 1 koekje te eten. En geef mezelf toch ook maar wat insuline.

Voor de lunch zit ik op 9.8, ik eet koolhydraatarm brood en soep. Het is een drukke middag op het werk! Veel regelen en hectisch. Ik voel me rond half 4 een beetje moe worden. Zou me suiker soms weer omhoog geschoten zijn? Ik meet en zie dat hij best stabiel gebleven is 9.4, ik besluit mezelf geen insuline te geven. De drukke middag gaat verder en komt kwart over 5 tot zijn eind. Ik pak mijn spullen en loop snel naar het station. Op het station meet ik even mijn bloedsuiker 6.4 met een pijl naar beneden.. Onee en ik moet zo nog fietsen.. Hypo?

Thuis aangekomen meet ik mijn bloedsuiker 4.5 op het randje van een hypo, ik pak wat nootjes uit de kast en hoop dat mijn bloedsuiker er iets van omhoog gaat. Die avond ga ik met vrienden Sushi eten, leuk! Maar dan is het natuurlijk iets beter als mijn bloedsuiker iets aan de lage kant is dus ik probeer niet teveel nootjes te eten. In het sushi restaurant bestellen we alles wat we lekker vinden en we eten en lachen. Tussendoor meet is een keer mijn bloedsuiker een paar keer 12.3, 13.4 oei.. Die sushi slaat er al lekker in. Ik geef mezelf insuline en probeer iets minder te eten, maar het is eigenlijk al te laat, ik voel me moe worden en krijg moeite met het volgen van het gesprek. Shit stomme suikerziekte, je verpest het weer. Het laatste uur maak ik eigenlijk maar half mee. Ik meet mijn suiker nog eens 14 met stijgen. Tijd om naar huis te gaan en in bed te gaan. Eerst natuurlijk nog even meten en insuline bij geven, morgen is mijn bloedsuiker hopelijk weer beter. Thuis aangekomen meet ik mijn bloedsuiker nog 1 keer... 12.6 en dalend. Dan doe ik mijn ogen dicht en val ik slaap. Morgen weer een dag, Morgen weer een dag MET Diabetes.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
17-09-2016 | 22:05
01-09-2016 | 20:01
31-08-2016 | 22:35 Hoop op genezing voor Laura en alle andere diabetes patiënten!
31-08-2016 | 21:14
31-08-2016 | 20:50