J

Joost loopt van Type één naar Type géén!

Joost Schoolland

( Member of team: Dam tot Damloop 2017 )

Closed You can't donate anymore
from €250 (20%)

Op 17 september 2017 loop ik voor JDRF de Dam tot Damloop 2017. Daarbij loop ik voor het goede doel van type één naar type géén!

Mijn dochter, Marie, heeft sinds een jaar diabetes type 1 en hoe goed ze daar ook mee omgaat het is een behoorlijk belasting voor haar om hier elke dag mee geconfronteerd te worden, meten, insuline spuiten, rekening houden met wat je wel en niet mag eten. Er is veel onderzoek nodig om een goede medicatie of zelfs een structurele oplossing te vinden om diabetes type 1 de wereld uit te helpen. Steun mij en draag bij aan een wereld zonder Type 1 Diabetes via de 'doneer nu' knop, heel veel dank, ook namens Marie en alle andere kinderen.

 -----------------------

Wat is Type 1 Diabetes? Type 1 Diabetes is een auto-immuun ziekte, waarbij de cellen die normaal ziektes bestrijden zich vergissen en per ongeluk de essentiële insuline-producerende cellen vernietigen. Zonder insuline kan een mens niet leven. Type 1 Diabetes patiënten zijn dus afhankelijk van zelf geïnjecteerde insuline en moeten 24/7 hun bloedglucose in de gaten houden om complicaties op korte en lange termijn te voorkomen. Wat is JDRF? JDRF is een wereldwijd actieve organisatie (opgericht en bestuurd door mensen die zelf geraakt worden door T1D) met een missie: Type 1 Diabetes de wereld uit helpen. Dat doen we door middel van strategische en internationale focus zodat elke euro (of dollar) optimaal besteed wordt om type één te veranderen in type géén.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
21-03-2017 | 20:22