A

Help jij mee om type 1 diabetes uit de wereld te helpen?

Arjen van Dam
Closed You can't donate anymore
from €250 (146%)

Wat zie je op de foto's? De dagelijkse realiteit van een type 1** patient (T1D), je zit in een "achtbaan" waar je zelf het beste van moet maken. Dat betekent 5-10 x per dag bloedprikken, meten en insuline of koolhydraten nemen. Ik rij op 15 maart de sponsor fietstocht om geld in te zamelen voor onderzoek van o.a. JDRF dat er voor gaat zorgen dat binnen afzienbare tijd het probleem gefixt wordt. Help jij ook om dit te financieren en er daarmee voor gaat zorgen dat de bloedsuiker "achtbaan" verled tijd wordt? Bij voorbaat dank & iedere euro is weer een stapje richting de oplossing. Overigens rijd ik deze tocht met niet alleen voor onze zoon die sinds zijn 13e T1D heeft,maar uiteraard ook voor al zijn soortgenoten. 

Een door JDRF gefinacieerd voorbeeld hiervan is: "Dr. Françoise Carlotti – Leids Universitair Medisch Centrum Dr. Françoise Carlotti werkt bij het Leids Universitair Medisch Centrum in het team van prof. dr. Eelco de Koning. Zij borduurt voort op eerder, door JDRF gefinancierd onderzoek, dat heeft aangetoond dat er cellen in de alvleesklier zijn die veranderd kunnen worden in glucagonproducerende alfacellen. Dr. Carlotti gaat nu in samenwerking met prof. dr. de Koning proberen om cellen in de alvleesklier om te vormen naar insulineproducerende bétacellen. Als dit lukt kan er mogelijk een onuitputtelijke bron van lichaamseigen bètacellen worden gecreëerd. Het onderzoek van dr. Carlotti is een veelbelovende stap op weg naar regeneratie van bètacellen, één van de oplossingspaden van JDRF."

**Type 1 diabetes is de "pech" diabetes, je wordt geboren met een alvleesklier die (meestal) in de kind/jeugd periode minder goed gaat werken. Vanaf dat moment kom je in een andere wereld, zie het plaatje met de bloedsuikerwaardes die op de dag schommelen. Bij "normale" personen heeft dit de waarde 5,5 +/- 0,5. Voor de volledigheid, Type 2 diabetes is de zogenaamde ouderdoms & welvaart (obesitas) diabetes waar je zelf door bewegen en eten invloed op hebt.  

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
19-03-2018 | 19:21
18-03-2018 | 20:15
16-03-2018 | 09:42 Deze ziekte heeft teen enorme impact op het leven van kinderen. We moeten er alles aan doen om dit te voorkomen.
13-03-2018 | 22:01
11-03-2018 | 18:59 Hopen op een succesvolle dag voor JDRF