"... als Diabeet"

Anna Karreman
from €500 (522%)

Nadat Jet twee weken lang er alles aan heeft gedaan om niet alleen Anna te begrijpen, maar ook om publiciteit voor zowel diabetes als de actie te creeëren is het resultaat er zeker. Met de teller op maar liefst €2200 (!) is ons doel dan ook zeker bereikt. Echter, zijn wij nog lang niet klaar :) Na wat zoeken en smeken hebben we maar liefst nog drie andere duo's gevonden die deze "challenge" aandurven. De actie wordt versterkt door Kaylee & Devlin, Tom & Robin en Koen & Lieke.

Kaylee & Devlin
Hi! Mijn naam mis Devlin Klaauwer en ik ben 21 jaar. Ik werk als pedagogisch medewerken op een peuterspeelzaal en daarnaast bak ik cupcakes voor "cupcakes by dev". Al meer dan twaalf jaar leef ik met diabetes type 1. Ik gebruik een insulinepomp en meestal ook de Freestyle Libre. Ik heb een oudere zus en een jonger zusje. Mijn jongere zusje heet Kaylee en zij gaat een week leven als iemand met diabetes. Als dat geen echte zussen liefde is!

Hi! Nou, zoals jullie al lazen in het stukje van mijn zus is mijn naam Kaylee Klaauwer. Ik ben 20 jaar. Ik werk op kantoor bij het bedrijf Packs. Verder doe ik graag leuke dingen met vrienden en vriendinnen. Zelf heb ik geen diabetes, maar voor mijn zus en om geld op te halen voor meer onderzoek naar diabetes, ga ik een week lang leven als iemand met diabetes. Ik ga meerdere malen per dag prikken, bereken mijn koolhydraten en ik ga zelf een insulinepomp (zonder insuline) dragen. Ik vind het best spannend, maar we gaan ervoor!

Tom & Robin
Hoi allemaal, ik ben Tom Hillenaar en ik ga deze week ook deelnemen aan de actie. Mijn vriendin (Robin) heeft diabetes type 1 en zo ben ik in aanraking gekomen met deze actie. Het leven van iemand met diabetes wordt op sommige momenten flink beïnvloed hierdoor. Ik krijg dit ook mee, natuulijk in totaal andere mate, en vroeg me af hoe het was om dit te ervaren. De moeder van Robin (Antoinette) had ons verteld over deze actie en mij gevraagd om mee te doen. Natuurlijk is het niet mogelijk om echt de lichamelijke effecten van diabetes te ondervinden, maar ik be erg benieuwd hoe het zal zijn om er toch steeds mee bezig te moeten zijn. 

Ik zal op mijn instagram extra updates geven, willen jullie dit volgen kan dat op @tomhillenaar1 !

Koen & Lieke
Koen doet mee omdat ik het hem vroeg. Echt, dat zegt hij als je hem dat vraagt. Maar dat is niet het enige natuurlijk, een beetje verder vragen, en dan komt er bij dat hij het lastig vindt om te begrijpen waarom ik het zo moeilijk heb met mijn diabetes soms. Hij zegt er wel bij, het grootste ding is natuurlijk dat het niet overgaat, en dat kan ik niet proberen. Ik vroeg: “Hoe snel denk je dat je er genoeg van hebt?” Zijn antwoord was: “Waarschijnlijk zodra dat ding erin zit.”
Omdat het met zijn werk lastig is om het te combineren gaat hij van vrijdagavond tot zondagavond aan de pomp gekoppeld worden, verder gebruiken we mijn reserve testapparaat.

Ik ben zelf ook heel benieuwd, ik ben nog nooit de vriendin van iemand met een pomp geweest. Ik vraag me af hoe dat is. En ook hoe snel ik het irritant ga vinden om steeds te moeten wachten omdat hij moet testen en zo. Als moet ik dat technisch gezien zelf ook doen natuurlijk… Misschien is dit wel even goed voor mijn discipline!

 

 

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
24-02-2019 | 18:00
23-02-2019 | 12:31 Meer onderzoek=eerder voor iedereen een kunst-pancreas!! Het is een verbond voor het leven hè..
23-02-2019 | 10:45
23-02-2019 | 09:31 Omdat we uit ervaring weten hoe moeilijk het leven met diabetes type1 is. En we alle actie voerders stoer vinden maar in het bijzonder Koen!
18-02-2019 | 08:34 Voor Tom (en Robin): 👍👍!!
View all

Het einde van Jet als Diabeet (maar het begin van "... als Diabeet")

03-02-2019 | 12:53 Jet is nu officieel gestopt als diabeet. Er is een filmpje geupload op onze actiepagina waarin ze verteld hoe ze het heeft ervaren en wat ze ervan geleerd heeft. Vergeet niet om deze te bekijken! :)Verder wil ik iedereen namens ons beiden bedanken voor alle steun en donaties! Als diabetespatiënt is het natuurlijk geweldig om dit zo te zien dat mensen niet alleen een centje bij willen dragen, maar vooral dat ze de steun geven en trouw lezen wat wij schrijven! Natuurlijk moet Jet ook flink in de schijnwerpers gezet worden, want een zus die zo actie wilt voeren is heel speciaal! Dankjewel Jet, je bent mijn held :)Daarnaast wil ik alle kinderen uit groep 8 van de Marlijn bedanken. Deze toppers hebben een week lang honden uitgelaten, statieflessen ingezameld en de lekkerste baksels verkocht. Met deze actie hebben ze maar liefst €350,- opgehaald in een week. Super mooi initiatief van de leerlingen en wij zijn ze super dankbaar!! Nu is er ten slotte nog één vraag die we jullie willen vragen: wie neemt het over van Jet? Wie durft de challenge aan en wil ook een week leven als diabetes patiënt? Hiermee kunnen we niet alleen ervoor zorgen dat er meer geld opgehaald wordt, maar hiermee zorgen we met zijn allen dat diabetes niet langer meer voor 80% van de Nederlanders een onbekende ziekte is! Samen gaan we van type 1 naar type géén :) Mocht je interesse hebben, meld je dan aan bij ons (of JDRF), dan kunnen wij voor meer informatie zorgen :) Super bedankt iedereen en jullie horen zeker meer van ons!! - Anna Karreman
Read more