VAMØS roeit de Ringvaart Regatta!! Een roeimarathon van 100KM!!

Nina van Lierop
Qr
from € 1.000 (132%)

Op 22 mei 2019 start VAMØS, een mega gezellig roeiteam bestaande uit Aimée, Bojoura, Marijn, Nathalie en Nina van de studenten roeivereniging Skøll, de Ringvaart Regatta. Een roeimarathon van 100km die start in Leiden en via de ringvaart om de Haarlemmermeerpolder, finisht in Delft.

Na een jaar fanatiek te hebben geroeid zijn we klaar voor een nieuwe, bijzondere uitdaging en dat is het voltooien van de Ringvaart Regatta. Met deze uitdaging willen we geld ophalen voor de Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF). Een organisatie die zich inzet om diabetes type 1 uiteindelijk volledig de wereld uit te helpen. Dat is niet zonder goede reden want één van ons heeft zelf diabetes type 1.

Ik (Nina) ben op 18 jarige leeftijd gediagnosticeerd met diabetes type 1 en leef hier inmiddels alweer 6,5 jaar mee. Destijds was ik er fysiek zo slecht aan toe dat ik nooit had gedacht om ooit nog fanatiek te kunnen sporten, en al helemaal niet om een roeimarathon te starten. Het enige waar ik destijds van droomde was om überhaupt weer normaal te kunnen lopen, zonder elke 10 minuten een bankje op te moeten zoeken omdat mijn spieren de belasting niet aan konden en ik verging van de pijn. In die 6,5 jaar ben ik ver gekomen, het herstel was zwaar en zeker niet makkelijk. Ook deze roeimarathon gaat zeker niet makkelijk worden, er zullen liters limonade en hypovoedsel doorheen gaan. Het zal de nodige frustratie opleveren tijdens de wedstrijd maar een voldaan gevoel geven wanneer de finishlijn in zicht is. Een mooie afsluiter na die jaren van herstel!!

Wil je het JDRF steunen? Doneer op deze pagina!! Je kunt meer informatie vinden over het JDRF op de website van het JDRF: https://www.jdrf.nl/over-jdrf/organisatie/. Wat gebeurt er met het gedoneerde geld?

- JDRF initieert en stimuleert onderzoek naar het genezen, voorkomen en behandelen van type 1 diabetes

- JDRF ondersteunt de ontwikkelingen van nieuwe behandelmethodes en technologieën: veiliger, minder bijwerkingen en minder complicaties

- JDRF stimuleert het beschikbaar komen van deze oplossingen voor mensen met type 1 diabetes

Wil je ons komen aanmoedigen? We starten op 22 mei 2019 bij roeivereniging A.L.S.R.V. Asopos de Vliet, Zijlstroom 137, Leiderdorp. We zijn tijdens de wedstrijd te volgen via een tracking systeem op de website van de ringvaart regatta. Informatie over de starttijd en ons startnummer wordt binnenkort bekend gemaakt. We houden je op de hoogte!!

Je kunt meer informatie vinden over de regatta op de website van de organisatie https://parthenon-ey-ringvaartregatta.nl/

En we zijn te volgen op instagram via 

https://instagram.com/vamosalaringvaart?utm_source=ig_profile_share&igshid=1or0vcyh7iwom