Rob loopt van Type één naar Type géén!

Rob Hof

( Member of team: Dam tot Damloop 2017 )

Raised

1.466
117% reached of my target amount €1.250
Closed You can't donate anymore

Op 17 september 2017 loop ik voor JDRF de Dam tot Damloop 2017. JDRF is een actieve organisatie (opgericht en bestuurd door mensen die zelf geraakt worden door Type 1 Diabetes) met een missie: Type 1 Diabetes de wereld uit helpen.

Steun mij en draag bij aan een wereld zonder Type 1 Diabetes!

Wat is Type 1 Diabetes? Type 1 Diabetes is een auto-immuun ziekte, waarbij de cellen die normaal ziektes bestrijden zich vergissen en per ongeluk de essentiële insuline-producerende cellen vernietigen. Een mens kan niet zonder insuline leven en daarom ben je genoodzaakt om dit zelf te injecteren.

Onze zoon Luuk (9 jaar) behoort sinds kort ook tot de grote groep mensen die diabetes Type 1 heeft en afhankelijk is van zelf geïnjecteerde insuline. Dit betekent de hele dag koolhydraten tellen, meerdere keren per dag zijn bloedglucose meten middels een vingerprik, omrekenen naar hoeveelheden insuline, insuline spuiten en nooit meer onbezorgd iets eten of drinken. Dit is nodig zodat hij zichzelf prettig voelt en om oa complicaties op korte en lange termijn te voorkomen.

JDRF zet zich in voor het vinden van een oplossing voor Type 1 Diabetes. Dat doen ze door partnerschappen aan te gaan met universiteiten, de biofarmaceutische industrie, overheden, toezichthouders en verzekeraars om de ontwikkeling van geneesmiddelen en behandelmethoden te stimuleren. Door middel van strategische en internationale focus wordt elke euro optimaal besteed om type één te veranderen in type géén.

Door mij te steunen draag je bij aan een wereld zonder Type 1 diabetes. Dit kan via de 'doneer nu' knop.

Ik wil jullie alvast bedanken voor jullie bijdrage!