Marius loopt van type één naar type géén!

Marius Zweedijk

( Member of team: Dam tot Damloop 2017 )

Normal 2b0454632583244854110b9f8769059404af074e
from € 450 (99%)
Closed

Op 17 september 2017 loop ik voor JDRF de Dam tot Damloop 2017. Daarbij loop ik niet alleen van start naar finish, maar ook van type één naar type géén!

Steun mij en draag bij aan een wereld zonder Type 1 Diabetes via de 'doneer nu' knop, heel veel dank!

Wat is Type 1 Diabetes? Type 1 Diabetes is een auto-immuun ziekte, waarbij de cellen die normaal ziektes bestrijden de essentiële insuline-producerende cellen vernietigen. Zonder insuline kan een mens niet leven. Type 1 Diabetes patiënten zijn dus afhankelijk van zelf geïnjecteerde insuline en moeten hun bloedglucose in de gaten houden om complicaties op korte en lange termijn te voorkomen.

Wat is JDRF? JDRF is een wereldwijd actieve organisatie met een missie: Type 1 Diabetes de wereld uit helpen. Dat doen ze door middel van strategische en internationale focus zodat elke euro optimaal besteed wordt om type één te veranderen in type géén.

Over mijzelf: Ik heb sinds mijn 16e "type 1" en ik ben volledig insuline afhankelijk (meerdere malen per dag bloed testen op glucosewaarden en insuline spuiten). We leven inmiddels in de 21e eeuw en daarom vind ik het wel eens tijd voor een oplossing voor deze ziekte. Er is echter nog veel kennis nodig om de ziekte überhaupt te begrijpen. Ook de behandelingsmethoden zijn de afgelopen 20 jaar in essentie niet veel veranderd en pas recent zijn er slimme apparaten beschikbaar die automatisch testen en insuline toedienen (die overigens niet worden vergoed). Ik ben daarom blij dat JDRF kiest voor duidelijke focus op type 1 en zich niet neerlegt bij het laten bestaan van deze ziekte en ouderwetse behandelingsmethoden.