Ik ren van type 1 naar type géén

Lise Hendriks

Raised

4.004
160% reached of my target amount €2.500

Ik ben Lise en ik ben 7 jaar oud. Vorig jaar in de zomervakantie kreeg ik heel erg dorst en moest ik veel plassen. Papa en mama maakten zich zorgen en gingen met mij naar de huisarts. Toen moest ik met spoed naar het ziekenhuis daar kreeg ik een naald in mijn arm met een slangetje eraan. Er werden allemaal buisjes bloed uit mijn arm gehaald en ik kreeg spuiten in mijn buik. Ik moest toen drie dagen in het ziekenhuis blijven. Ik vond het allemaal best wel eng. De dokter zei dat ik diabetes type 1 heb. Ik wist niet goed wat dat betekende.

Maar nu weet ik dat wel. Mijn insuline fabriekje in mijn buik is stuk. Ik moet alle koolhydraten tellen die ik eet en over al het eten nadenken. Ook moet ik voor alle koolhydraten die ik eet insuline spuiten. En om te weten hoe hoog mijn bloedsuiker is, moet ik in mijn vinger prikken. Mijn bloedsuiker gaat de hele dag op en neer en soms wordt ie heel hoog of heel laag en dan voel ik me niet fijn. Als mijn bloedsuiker te hoog of te laag is, kan ik ook niet meer goed nadenken dat is best lastig in de klas.
Ik kan al heel veel zelf. Ik kan zelf de koolhydraten in de pomp invoeren en zelf bloed prikken. Papa en mama houden mijn bloedsuiker 's nachts in de gaten en maken mij wakker als ik een hypo heb en iets moet eten.
Ik vind het stom dat ik diabetes heb.

Ik ga rennen voor geld voor het JDRF. Ik hoop dat ze iets ontdekken zodat ik beter kan worden van de diabetes. En daarom ga ik de mini-marathon van Eindhoven lopen samen met mijn papa op 9 oktober 2016. We hopen heel veel geld op te halen! Wil jij mij sponsoren?