Harold loopt van Type één naar Type géén!

Harold Ansink

( Member of team: Dam tot Damloop 2017 )

from € 600 (110%)
Closed

Beste aanstaande donateurs! Het heeft een tijdje op een laag pitje gestaan door mijn blessure, maar ik ben weer hard aan het trainen en het gaat me zeker weer lukken. Ook in 2017 ga ik proberen om 16.090 meter hard te lopen, van Amsterdam naar Zaandam door de onvergelijkelijke IJ-tunnel en een haag van enthousiaste toeschouwers. Afzien maar ook mooi om te doen. 

Dit jaar loop ik voor JDRF de Dam tot Damloop 2017. JDRF is een organisatie die actief is in het zoeken naar middelen om Diabetes Type 1 uit de wereld te helpen. Dat doen ze door middel van strategische en internationale focus zodat elke euro (of dollar) optimaal besteed wordt om type één te veranderen in type géén.

Wat is Type 1 Diabetes? Type 1 Diabetes is een auto-immuun ziekte, waarbij de cellen die normaal ziektes bestrijden zich vergissen en per ongeluk de essentiële insuline-producerende cellen vernietigen. Zonder insuline kan een mens niet leven. Type 1 Diabetes patiënten zijn dus afhankelijk van zelf geïnjecteerde insuline en moeten 24/7 hun bloedglucose in de gaten houden om complicaties op korte en lange termijn te voorkomen. 

En zo loop ik hard voor een heel goed doel. Doen jullie mee?