Erwin fietst van type één naar type géén!

Erwin Remeeus

( Member of team: Joop Zoetemelk Classic 2017 )

Raised

533
213% reached of my target amount €250

Op 18 maart 2017 fiets ik met TeamJDRF de Joop Zoetemelk Classic 2017. Daarbij fiets ik niet alleen van start naar finish, maar ook van type één naar type géén!

Sinds juni 2015 heeft mijn dochter Quinty deze vervelende ziekte. Diabetes brengt voor een meisje van 12 heel veel ongemakken met zich mee. Op zowel fysiek als mentaal gebied.

Steun mij en draag bij aan een wereld zonder Type 1 Diabetes via de 'doneer nu' knop, heel veel dank! Wat is Type 1 Diabetes? Type 1 Diabetes is een auto-immuun ziekte, waarbij de cellen die normaal ziektes bestrijden zich vergissen en per ongeluk de essentiële insuline-producerende cellen vernietigen. Zonder insuline kan een mens niet leven. Type 1 Diabetes patiënten zijn dus afhankelijk van zelf geïnjecteerde insuline en moeten 24/7 hun bloedglucose in de gaten houden om complicaties op korte en lange termijn te voorkomen. Wat is JDRF? JDRF is een wereldwijd actieve organisatie (opgericht en bestuurd door mensen die zelf geraakt worden door T1D) met een missie: Type 1 Diabetes de wereld uit helpen. Dat doen we door middel van strategische en internationale focus zodat elke euro (of dollar) optimaal besteed wordt om type één te veranderen in type géén.