Jet als Diabeet

Dit is de actie van Anna Karreman
van totaal € 500 (359%)

In 2014 ben ik, als 12-jarige eersteklasser, gediagnosticeerd als diabetes patiënt en nu, net na mijn vierjarige "jubileum", wilt mijn zusje Jet ervaren hoe het is om diabetes te hebben.

"Natuurlijk kan je je voorstellen hoe het voelt om diabetes te hebben; hartstikke vervelend! Maar je weet niet wat de impact is op je dagelijkse leven, totdat je het zelf ervaren hebt. Ik wil graag Anna kunnen begrijpen :)"

Jet is 14 jaar oud en gaat haar avontuur 3 januari starten. Dan krijgt ze mijn oude insulinepomp (De Minimed ® Paradigm Veo van Medtronic) en wordt de eerste infusieset gezet met een reservoir die gevuld is met zoutoplossing. Vanaf dan gaat ze anderhalve week zo veel mogelijk doen wat een diabeet ook zou moeten doen. Denk hierbij aan bolussen (het ingeven van insuline), koolhydraten tellen zodat ze weet hoeveel ze moet bolussen, 6x per dag haar bloedglucose meten en ook de infusieset moet eens in de 2 à 3 dagen verwisseld worden. Heel erg spannend en intensief allemaal! Jet is dan ook best wel zenuwachtig!

Echter, is dit nog maar een klein deel van wat je echt allemaal doormaakt als je diabetes  hebt, want lage en hoge bloedsuikers (en alles wat daarbij komt kijken) kun je natuurlijk niet nabootsen... Daarom hopen wij dat wij met deze actie kunnen bijdragen aan de genezing van diabetes. Zodat niemand meer last heeft van de impact die diabetes heeft op je dagelijkse leven!

Dan is een groot deel van ons doel bereikt, maar natuurlijk is geld niet het enige wat bijgedragen kan worden. Kennis naar diabetes is iets wat mist bij bijna 80% van de Nederlanders. Doormiddel van verschillende middelen (zoals bijvoorbeeld Sociale Media) hopen wij een zo groot mogelijke groep te bereiken en te informeren over wat Diabetes nou precies is, hoe je iemand kan helpen en wat de gevolgen kunnen zijn.

Alvast super bedankt voor uw tijd! :)

Ps. Wilt u ons blijven volgen en blijven zien wat we allemaal doen? Op mijn instagram (anna.karreman) posten wij dagelijks updates!