Kom in actie tegen type 1 diabetes

In Nederland hebben zo'n 120.000 mensen type 1 diabetes. Deze ziekte slaat vaak op jonge leeftijd, volkomen willekeurig toe en is niet te voorkomen. Mensen met type 1 diabetes moeten elke dag insuline spuiten, maar type 1 is meer dan bloedprikken en insuline toedienen. De ziekte kan een groot effect hebben op het lichaam. Het is een soort 'sluipmoordenaar' die kan leiden tot blindheid, nierschade en hart- en vaatzieken. type 1 diabetes heeft een enorme, voor anderen vaak onzichtbare, impact op het dagelijks leven van patiënten en dat van hun gezin. Type 1 diabetes is helaas nog niet zomaar te genezen, maar daar zet JDRF zich voor in!
 

Kom in actie!

Doe mee aan een bestaand evenement, zoals de Dam tot Damloop, Damloop Wandeltocht of de Nijmeegse Vierdaagse en laat je sponsoren voor JDRF. Je kunt natuurlijk ook zelf een actie starten.  Maak een actiepagina aan door op de 'Start actie' knop te klikken en met enkele stappen heb je je eigen sponsorpagina waarop mensen via een donatieknop kunnen doneren!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle evenementen
Ren mee met JDRF tijdens de Dam tot Damloop! Ren mee van Dam tot Dam en van type één naar type géén!Op zondagochtend 22 september rennen 50.000 hardlopers de 35e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste lopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De afstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet en elk jaar een aantal toppers voor JDRF lopen! Start je actie voor de Dam tot Damloop en laat jouw kilometers sponsoren voor JDRF. Samen zetten we belangrijke stappen op weg naar een wereld zonder type 1 diabetes: van type één naar type géén! Deelname kost € 50,-, hiervoor krijg je: Een startbewijs in het goede doelen startvak (voor de grote meute uit) Het JDRF Hardloopshirt Ontvangst in Amsterdam met spectaculair uitzicht boven het startgebied Ontvangst in Zaandam in de 'Charity Zone' Veel gezelligheid en verbondheid met de andere JDRF lopers Een persoonlijke sponsorpagina om bij te dragen aan een wereld zonder type 1 diabetes
Dam tot Damloop 2019: ren van Dam tot Dam en type één naar type géén!