Kom in actie tegen type 1 diabetes

In Nederland hebben zo'n 120.000 mensen type 1 diabetes. Deze ziekte slaat vaak op jonge leeftijd, volkomen willekeurig toe en is niet te voorkomen. Mensen met type 1 diabetes moeten elke dag insuline spuiten, maar type 1 is meer dan bloedprikken en insuline toedienen. De ziekte kan een groot effect hebben op het lichaam. Het is een soort 'sluipmoordenaar' die kan leiden tot blindheid, nierschade en hart- en vaatzieken. type 1 diabetes heeft een enorme, voor anderen vaak onzichtbare, impact op het dagelijks leven van patiënten en dat van hun gezin. Type 1 diabetes is helaas nog niet zomaar te genezen, maar daar zet JDRF zich voor in!
 

Kom in actie!

Doe mee aan een bestaand evenement, zoals de Dam tot Damloop, Damloop Wandeltocht of de Nijmeegse Vierdaagse en laat je sponsoren voor JDRF. Je kunt natuurlijk ook zelf een actie starten.  Maak een actiepagina aan door op de 'Start actie' knop te klikken en met enkele stappen heb je je eigen sponsorpagina waarop mensen via een donatieknop kunnen doneren!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Stichting Diabetes Type 1 en Topsport organiseert ook in 2020 de Diabetes Classic! De Diabetes Classic vindt plaats op zondag 17 mei 2020 in Smilde (Drenthe). En JDRF doet mee! Jij ook? De Diabetes Classic is een fietstoertocht om fondsen bijeen te brengen de bestrijding en preventie van type 1 diabetes. Via JDRF doe je mee om zo veel mogelijk geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar type 1. Op 17 mei worden toertochten over verschillende afstanden door het mooie Drentse landschap verreden. De route zal onder andere over de Col de Vam gaan. Iedereen kan hieraan meedoen: jong, oud, groot en klein!  Mountainbike: 30, 55 en 75 km Mountainbike: 100 en 125 km Toertocht: 75 en 125 km Familietoertocht: 30 km Het inschrijfgeld is €10,- per deelnemer. De inschrijfkosten zijn bestemd voor de Stichting Diabetes Type 1 en Topsport. Door je in te schrijven via JDRF (via de 'Schrijf je in!' knop) start je meteen een actie waarmee je geld in kunt zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes. Zo fiets je niet alleen van start naar finish, maar ook van type één naar type géén!  
Diabetes Classic 2020