Kom in actie tegen type 1 diabetes!

In Nederland hebben zo'n 120.000 mensen type 1 diabetes. Deze ziekte slaat vaak op jonge leeftijd, volkomen willekeurig toe en is niet te voorkomen. Mensen met type 1 diabetes moeten elke dag insuline spuiten, maar type 1 is meer dan bloedprikken en insuline toedienen. De ziekte kan een groot effect hebben op het lichaam. Het is een soort 'sluipmoordenaar' die kan leiden tot blindheid, nierschade en hart- en vaatzieken. Type 1 diabetes heeft een enorme, voor anderen vaak onzichtbare, impact op het dagelijks leven van patiënten en dat van hun gezin. Type 1 diabetes is helaas nog niet zomaar te genezen, maar daar zet JDRF zich voor in!
 

Kom in actie!

Doe mee aan een bestaand evenement, zoals de Dam tot Damloop, Damloop Wandeltocht of de Nijmeegse Vierdaagse en laat je sponsoren voor JDRF. Je kunt natuurlijk ook zelf een actie starten.  Maak een actiepagina aan door op de 'Start actie' knop te klikken en met enkele stappen heb je je eigen sponsorpagina waarop mensen via een donatieknop kunnen doneren!

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Doe mee met JDRF tijdens de Dam tot Damloop Home Edition De Dam tot Dam die op 19 en 20 september 2020 plaats zou vinden is afgelast in verband met het coronavirus. Wil jij toch een klein hardloopfeestje beleven? Dan kan dat wel met de Dam tot Damloop Home Edition! Je start niet op de Prins Hendrikkade en rent niet door de IJtunnel, maar gewoon in je eigen buurt. Wellicht wel met een aantal vrienden op gepaste afstand natuurlijk. Doe mee en laat jouw kilometers sponsoren voor JDRF. Samen zetten we belangrijke stappen op weg naar een wereld zonder type 1 diabetes: van type één naar type géén! Hoe het werkt? Maak een actie pagina aan op actie voor type 1. Vul in waarom je JDRF steunt. Schrijf je in voor de Dam tot Damloop en bij een individueel pakket ontvang je voor € 8,- Gepersonaliseerd startnummer thuisgestuurd Gebruik van de Dam tot Damloop app Live tracking (ook voor jouw supporters) Jouw uitslag op de uitslagenpagina Finish certificaat 3 maanden gratis premium account bij Runkeeper Tips & tricks ter voorbereiding op jouw 5 of 10 Engelse Mijl Ga verder met trainen en laat al je vrienden en familieleden weten dat je meedoet aan de Dam tot Damloop home edition. Vraag ze om je kilometers te sponseren door eenvoudig te doneren via de link die je mee kan sturen via je aangemaakte actiepagina actie voor type 1. Loop op 19 of 20 september alsnog de Dam tot Damloop home edition. Veel succes! Heb je vragen stuur dan een e-mail naar info@jdrf.nl
Dam tot Damloop Home Edition